Het is alom bekend dat social media-bedrijven elkaar vaak kopiëren. Zo kwam LinkedIn al met een eigen Clubhouse functie, de stories van Snapchat die ook door Facebook werden gekopieerd enzovoorts. Omdat de bekende sociale media kanalen elkaars functies overnemen, beginnen de kanalen ook steeds meer op elkaar te lijken. Twitter heeft sinds kort een nieuwe functie, genaamd Flock, maar deze lijkt enorm hard op de functie die Facebook een aantal jaar geleden introduceerde.


Blog 11022022

Twitter Flock

Twitter Flock richt zich op met wie je jouw tweets deelt. Twitter stond tot op de dag van vandaag altijd bekend als het social media kanaal van openheid en simpelheid: je had maar zoveel tekens, je kon tweets eerst niet eens aanpassen en alles wat je tweette was op één plek te vinden. Nu is dat allemaal uitgebreid met andere plekken waar dan de mentions staan, de mogelijkheid om video’s en foto’s toe te voegen en ook de optie om aan live podcasting te doen.

Ondertussen zijn er ook verschillende functies die Twitter niet langer aanbiedt zoals de stories van Twitter, genaamd: Fleets. Gelukkig is Flock in de plaats gekomen. Flock is het Engelse woord voor kudde. Dit woord is in al zijn eenvoud al een heel grappige naam voor de functie die ook alles te maken heeft met jouw ‘kudde’. Je kunt namelijk zelf een Flock (groep van je volgers) selecteren en een tweet alleen met hen delen. Twitter Flock is dus eigenlijk een functie waarbij jij zelf bepaalt wie jouw tweets te zien krijgt.

Deel je tweets met groepen

Door de nieuwe functie is het binnenkort mogelijk om je volgers in een lijst te zetten en vervolgens deze lijst te gebruiken om een tweet naar te verzenden. De lijst functie is nog niet af maar er wordt hard aan gewerkt zodat deze zo snel mogelijk kan worden gebruikt. Twitter moet zelf nog officiële mededelingen doen, maar het zou gaan om groepen tot 150 volgers. Je krijgt er ook bij te zien wanneer een tweet alleen naar een Flock is gestuurd (zolang je tenminste tot die Flock behoort).

Ready, set, go!

Nog heel even geduld en dan kan jij ook aan de slag gaan met deze nieuwe functie van Twitter. Hoe handig is het dat je voortaan een Flock kan maken voor al je tweets rondom je werk, en een andere voor al je tweets die meer met privésferen te maken hebben. Je kiest zelf wat je deelt en met wie je het deelt. Ideaal!

Vind je al die functies op sociale media kanalen toch niet zo gebruiksvriendelijk? Of wil je meer weten over de werking van sociale media kanalen en hun functies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze online marketeers staan voor je klaar!


Ook online marketing?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Samen bekijken we hoe Robarov jouw bedrijf kan helpen.