Zoek jij naar websites op de derde of vierde pagina van Google? Wij ook niet. Je website staat daarom best op de eerste pagina van Google. Hoe doe je dat? Door je SEO te verbeteren. Aan de hand van deze 5 tips ben je al een eind op weg.


Hoe verbeter ik mijn SEO

1. Doe een zoekwoordenonderzoek

Voor je begint met het schrijven van je webteksten, voer je best een zoekwoordenonderzoek uit. Door de zoekwoorden van jouw potentiële klanten te kennen, kan je je inhoud aanpassen aan deze woorden. Zo’n zoekwoordenonderzoek kan je gemakkelijk maken via de zoekwoordenplanner van Google.

2. Schrijf regelmatig nieuwe content

Google houdt ervan wanneer je updates uitvoert op je website. Zorg daarom regelmatig voor nieuwe content. Je kan je website op verschillende manieren updaten:

  • plaats nieuwsberichten / blogposts

  • vertel over nieuwe realisaties

  • werk oude pagina’s bij. Oude, niet bijgewerkte pagina’s worden na een tijd als niet relevant beschouwd door Google

3. Zorg voor relevante links

Interne en externe links op je website zorgen voor een betere SEO. Waarom externe links? Relevante links geven vertrouwen en autoriteit aan. Je laat zo aan Google zien dat jouw content relevant is voor een bepaald onderwerp.

4. Zorg voor technisch sterke website

Je website is meer dan alleen content. Om goed te scoren in Google is het ook belangrijk voor een technisch sterke website. Je houdt best rekening met:

  • een snelle laadtijd op verschillende browsers en apparaten

  • werkende pagina’s: haal de 404-pagina’s uit je website

  • call-to-actions

  • alt-tag bij je afbeeldingen: dit is een korte tekst die je afbeelding beschrijft

  • meta-titel: met één zin vertel je waar je pagina over gaat

  • meta-beschrijving: de beschrijving onder de paginatitel bij de zoekresultaten.

5. Deel je content op sociale media

Je doelgroep zoekt niet alleen op Google naar interessante content. Deel je artikelen, nieuwsberichten en realisaties dus ook op je sociale media. Door Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn etc. te gebruiken, trek je meer geïnteresseerden naar je website.

SEO is niet iets dat je eenmalig aanpakt om daarna te hopen dat het voldoende is. Ga met deze tips aan de slag en onthoud vooral: update je content op regelmatige basis, houd steeds je bezoeker in het achterhoofd bij aanpassingen en deel je content.

Hulp nodig bij jouw SEO?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen bekijken we hoe Robarov jouw bedrijf kan helpen.