De E-commerce Barometer 2019 toonde het al aan: e-commerce is een booming business aan het worden in België. Webshops genereerden vorig jaar in totaal €8,2 miljard aan inkomsten. En in coronatijden stijgt dit alleen maar.


Waarom een webshop nog steeds een uitstekend idee is

Social distancing en online shoppen

Momenteel is corona nog steeds in het land en dat merken we nog altijd. Onlangs zijn de regels verstrengd en veel sociale verplichtingen vervallen terug. Geen grote verjaardagsfeestjes meer, op tijd naar huis, geen (sport)evenementen. Kortom, we blijven thuis, vermijden massacontact en hebben meer tijd. Social distancing is the new black geworden. En het moedigt mensen aan om online te gaan shoppen.

Voor iedereen open, 24/7

Waarom is online shoppen ook zo populair? Omdat je het gewoon altijd kan. Je webshop is er voor iedereen en dat 24/7. En je bereikt ook de mensen die misschien te ver van je winkel wonen. Met andere woorden, je bereikt meer potentiële klanten.

Leer je klanten écht kennen

En met een webshop leer je die klanten echt kennen. Je komt te weten wanneer en hoe vaak ze jouw producten aankopen en hoe ze door je webshop surfen. En ze kunnen een e-mailadres achterlaten voor je nieuwsbrief, zodat je het contact kan blijven houden. Dankzij deze waardevolle gegevens kan je je webshop nog beter maken, want een betere klantbeleving = meer omzet.

Verdien geld terwijl je slaapt

Wees niet bang dat je geen tijd zal hebben voor je webshop. Je kan er bijvoorbeeld de lege momenten mee opvullen. Je webshop moet je zien als een extra verkoopkanaal naast je echte winkel. De webshop is vooral bedoeld voor mensen die overdag moeten werken en geen tijd meer hebben om naar de winkel te gaan. Wat doen zij dan? Ze nemen ‘s avonds hun smartphone in de zetel en beginnen te scrollen. Met als resultaat: je verdient geld terwijl je slaapt.

Speel mee in op de trends

Stilstaan is achteruit gaan, zeker in de marketingwereld. Zoveel bedrijven hebben al een webshop, waarom jij dan niet? Had je al plannen om een webshop te starten, dan is nu het moment!

Het is niet moeilijk

En last but not least, een webshop beheren hoeft niet moeilijk te zijn. Kies je voor je webshop bij Robarov? Dan verzekeren we je dat je producten aanpassen een eitje is, je voorraad met je winkel helemaal geautomatiseerd wordt en je de bestellingen heel makkelijk kan opvolgen. Bovendien maken we je webshop helemaal op maat en volgens jouw wensen.

Klinkt goed?

Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek. We vertellen je er graag alles over!