Project

Drinks

Services

Webdesign, webshop

Carte blanche

Voor Drinks creëerden we 5 nieuwe webshops, met oog voor de gebruiksvriendelijkheid én de toekomst. Een geslaagde opdracht waarbij we carte blanche kregen: de volledige vrijheid om de best mogelijke shop te maken. Wanneer we naar het resultaat kijken, zijn we best wel trots. Als je ons laat doen, komt het dus altijd goed ;-).

Een nieuwe start

De eerste webshop, die van Den Tips, dateerde van begin 2016. Door het succes, volgden de jaren daarop nog 4 andere webshops die allemaal een kopie waren van elkaar. Als er aanpassingen of verbeteringen dienden doorgevoerd te worden, moest dat 5 keer gebeuren op 5 verschillende plaatsen. Dat kon beter, vonden wij.

5 webshops op 1 centraal platform

We creëerden een modern e-commerce platform: 1 centrale plaats waar Drinks de 5 websites kan beheren. Een promo en nieuwsitem toevoegen of iets aanpassen? Dat kan nu op alle webshops tegelijk, vanuit 1 platform. Naast het beheer, gebeuren ook functionele aanpassingen centraal.

Producten en prijzen worden gesynchroniseerd met het bestaande voorraadsysteem. Hierdoor houdt Drinks zijn aanbod van meer dan 5000 producten makkelijk up-to-date. Mocht Drinks plannen hebben om in de toekomst een nieuwe winkel te openen, dan kan ook online op korte termijn een zesde winkel snel worden opgezet.

Gebruiksvriendelijk om u tegen te zeggen

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe webshops is een ander onderdeel waar we veel aandacht aan hebben besteed. Uit een uitgebreid gebruikersonderzoek via Google Analytics en Hotjar bleek onder andere dat we het maken van terugkerende bestellingen makkelijker moesten maken.

Daarnaast creëerden we een nieuwe, logische structuur om de producten weer te geven en te filteren. Als bezoeker kies je nu uit duidelijke filtermogelijkheden, zodat je makkelijker de producten vindt waarnaar je op zoek bent. Eerder bestelde producten kan je op deze manier ook snel opnieuw bestellen.

Promo’s voor iedereen

Bezoekers kunnen nu ook online genieten van alle lopende promoties. De soorten promoties variëren van een percentage- of vast bedrag-korting tot verkoopacties zoals 2 voor de prijs van 1, of een gratis product bij je bestelling.

Bestellen zonder moeite

Bestellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Ben je als bezoeker ingelogd, of log je tijdens het bestellen in, dan wordt je leveradres automatisch ingevuld. Wil je niet inloggen of heb je geen zin om een account aan te maken? Dan kan je nog steeds je bestelling plaatsen. Op die manier houden we de drempel om te bestellen zo laag mogelijk.

Tijdens het bestellen geeft de bezoeker een postcode in en hij weet onmiddellijk of hij in aanmerking komt voor thuislevering. Woon je te ver? Dan krijg je alternatieven waaruit je kan kiezen.

Blijvende opvolging, na lancering

En daar stopt het ook niet. Hoewel het project nu opgeleverd is, hebben we nog letterlijk honderden ideeën klaar om de website te verbeteren. Samen met de opdrachtgever bepalen we welke ideeën wanneer worden uitgevoerd. Een succesvolle samenwerking die we zeker willen doortrekken naar de komende jaren.

Frisdrank dentips
Drinkcenter Den Tips Mockup Smartphone
Drinkcenter Den Tips Drinky
Mobiele tapwagen

Ook zo'n webshop?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Samen bekijken we hoe Robarov ook jouw onderneming kan helpen groeien.