Project

Gemeente Arendonk

Services

Webdesign

Een doordachte website waar de bezoeker centraal staat

De samenwerking met de gemeente Arendonk was erg intens. Na een jaar vol analyses, onderzoeken, meetings, programmeerwerk en veel koffie kunnen we met een positieve blik terugkijken naar dit succesvol project. Het eindresultaat? Een no nonsense gemeentelijke website waar de bezoeker centraal wordt geplaatst.

Onze aanpak in 3 fases

Fase 1: analyseren

Hoe surfen de burgers doorheen de website? Wat loopt er op de huidige website goed? Wat niet? Welke pagina's zijn populair? En welke pagina's worden helemaal niet bezocht? Om dit te weten te komen is een uitgebreide analyse en gebruikersonderzoek essentieel bij het ontwikkelen van een nieuwe website. Hiervoor maakten we onder andere gebruik van Google Analytics en Hotjar.

Na een samenwerking van al meer dan 15 jaar met de gemeente Arendonk hadden we al erg veel ervaring met deze sector, maar dat was voor ons geen reden om niet opnieuw een grondige analyse uit te voeren.

Fase 2: uitvoeren

Een volgende logische stap na de uitgebreide analyse is deze data gebruiken om de nieuwe website te ontwikkelen. Elke 2 weken hielden we een status update meeting met de gemeente. Zo konden zij als klant de eigenlijke ontwikkeling op de voet opvolgen en mee bepalen wat de volgende stappen zouden zijn.

Na deze update meeting gingen wij verder aan de slag met de ontwikkeling en Arendonk ging verder met het invullen. Op die manier werd er op 2 fronten aan de website gewerkt. En dankzij deze intense samenwerking is er een mooi eindresultaat tot stand gekomen.

Een schat aan informatie ontsluiten

Uit de analyse bleek dat de website een schat aan informatie bevat, maar het voor de burger niet altijd even simpel was om de informatie te vinden die hij nodig had. Wij hebben dit opgelost door de bezoeker 4 mogelijke paden naar hun doel te geven:

  • Een prominente zoekfunctie die suggesties aanbiedt wanneer je begint te typen
  • Een duidelijke navigatiestructuur
  • Een uitgebreide A-Z index
  • Een verwijzing naar de meest bezochte pagina's op de homepagina (zoals de openingsuren van het zwembad of de bibliotheek)

Gebruiksvriendelijk cms

Voor de gemeente hebben we ervoor gezorgd dat de medewerkers de site kunnen beheren zonder dat zij daar specifieke technische kennis voor nodig hebben. Ze kunnen op een gebruiksvriendelijke manier verschillende soorten inhoud toevoegen zoals pagina's, nieuws, foto's en video's. Daarnaast hebben we geautomatiseerd waar mogelijk, zoals de koppeling op maat met het UIT-in platform die automatisch alle evenementen in Arendonk synchroniseert met de website.

Fase 3: ondersteunen

De website werd gelanceerd, maar daar blijft het niet bij. Ook na oplevering blijven we ondersteuning bieden en de website actief mee opvolgen. De gemeente kan steeds bij ons terecht voor alle vragen, feedback, opmerkingen en nieuwe features.

Gemeente Arendonk
Arendonk Mobile mockup
Arendonk
Gemeente Arendonk 1

Ook zo'n heldere website?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Samen bekijken we hoe Robarov jouw onderneming kan helpen.