Instagram Stories zijn al sinds ze mogelijk werden gemaakt een groot succes. Er zitten helaas wel enkele nadelen aan verbonden. Je kan stories namelijk niet makkelijk delen en het is niet mogelijk om ze gewoon ‘stil’ te liken. Als je een reactie plaatst op een story door op één van de aangegeven emoji’s te klikken, wordt er meteen een privé bericht gestuurd naar de persoon die de story heeft geplaatst. Voor sommigen werkt dat vervelend en Instagram snapt dat volledig. Daarom komt Instagram nu met een likeknop voor stories. Geen grote emoji’s en privéberichten meer, ideaal!


Blog 22022022

Het liken van een Instagram Story

Het is tot nu toe altijd een beetje een dilemma geweest: als ik een stoy like, dan krijgen ze meteen een privébericht. Hierdoor voelen mensen zich eerder verplicht om te antwoorden op je like, terwijl dat bij de likes onder gewone foto’s in de timeline dat helemaal niet het geval is. Oké, het is een goed begin van een gesprek, dat moeten we toegeven maar soms is het toch wat overdreven en kun je hierdoor zelfs kiezen om iets dan maar niet te liken, terwijl je de story wel waardeert.

Instagram heeft dit ‘probleem’ ten harte genomen en besloten hier iets aan te doen. Adam Mosseri, de grote Instagram-baas, heeft namelijk aangekondigd dat er een privé-likeknop komt. Je krijgt dan als stories-maker niet meer een melding van een privébericht, maar alleen de notificatie dat er een like is binnen gekomen. Ben je toch geen fan van notificaties? Geen zorgen, je kan namelijk via je instellingen aanpassen of je graag notificaties krijgt bij nieuwe likes, volgers, enzovoort.

No DM’s please

Binnenkort zal deze privé-likeknop worden gelanceerd. Hierbij kan je onderaan een Instagram Story een hartjes icoon verwachten tussen de tekst en het vliegtuig. Je kan daar op tikken om een like te geven. Note: dit dus dus de gewone like en niet de like die meteen in de DM’s schiet. Ideaal dus! Kan de maker van de story zien wie het geliked heeft? Ja, dat is zeker mogelijk. Dat werkt namelijk op dezelfde manier als checken wat antwoorden waren op een poll in een story: even omhoog swipen in je verhaal om het te kunnen zien.

Je kan dus voortaan niet alleen zien wie je verhaal bekeken hebben maar ook wie er een like hebben uitgedeeld. Kortom: je kunt precies zien wie wel kijken maar niet liken. Gelukkig ben jij de enige die dat kan zien. Jij ziet wie er je verhaal heeft bekeken en wie een like heeft gegeven, dat blijft privé en staat voortaan los van je privéberichten.

Help, ik snap niet hoe Instagram werkt!

Social media kanalen en hun bijbehorende functies ontwikkelen zich op een sneltempo. We begrijpen het dan ook volledig als dit soms te snel gaat en je niet precies weet hoe Instagram werkt. Maar maak je geen zorgen, want onze online marketeers staan voor je klaar! Wil je graag weten hoe je de leukste posts maakt voor Instagram? Of ben je eerder benieuwd naar hoe je meer volgers kan krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Jouw social media laten beheren door onze experts?

Of wil je wat meer informatie? Wij vertellen je er graag alles over!