Social media zijn al lang niet meer weg te denken uit ons leven. Bovendien gebruiken steeds meer mensen Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter als zoekmachine. En dat is de voornaamste reden dat je met je bedrijf ook actief moet zijn op minstens een van deze platformen.


Waarom moet ik met mijn bedrijf op sociale media

Kies je social media platform

Je hoeft niet op élk platform actief te zijn. Kijk hiervoor naar je klanten. Waar zitten zij voornamelijk? De overgrote meerderheid zit nog steeds op Facebook of Instagram. Dat zijn dan ook de platformen die je best eens verkend. Heb je een jong doelpubliek? Dan is het zeker slim om TikTok eens te bekijken. Bijkomend voordeel: TikTok is nog een van de weinige social media kanalen waar je veel mensen kunt bereiken zonder te moeten adverteren.

Maak een social media planning

Door sporadisch een foto of video te plaatsen, ga je je onderneming niet in de spotlights brengen. Social media gebruikers zien graag content die relevant is, iets wat ze nuttig vinden of om gewoon te ontspannen. Speel hier op in en maak voor jezelf een jaarplanning of maandplanning op. Zo bespaar je tijd en post je niet in het wilde weg. Hou rekening dat je best minimaal 2 keer per week een bericht plaatst. Vul aan met story's en af en toe een extra post, en je pagina zal veel meer onder de aandacht komen.

Krijg je reacties op je foto’s en berichten? Antwoord dan altijd, al is het maar met een emoji. Door te antwoorden, blijft je bericht in het algoritme rondzweven en ben je dus beter zichtbaar.

Niet alleen maar promoties en aanbiedingen

Bedrijven gebruiken sociale media vaak als promotietool voor hun producten of diensten. Het klopt dat je het hiervoor kunt gebruiken, maar let hier mee op. Door alleen maar aanbiedingen te plaatsen, kun je je publiek net wegduwen. Sociale media zijn er in eerste plaats om te verbinden, communiceren en informatie te brengen. Stel de inhoud van je berichten hierop af.

Enkele voorbeelden:

  • Los in een video enkele veelgestelde vragen op.

  • Vraag wat je klanten graag willen weten over je bedrijf, je producten of diensten.

  • Geef een kijkje achter de schermen.

  • Speel in op de trends van social media. Zo was in 2021 de foto van de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders een virale meme. Verschillende bedrijven photoshopten hem in een foto die relevant is voor hen.

Geen tijd voor de social media van je bedrijf?

We horen bij veel van onze klanten dat ze geen tijd hebben voor sociale media. Ze proberen het wel, maar na een bepaalde periode is de inspiratie weg, is er geen tijd of komt er altijd wel iets tussen.

Wij helpen dan ook graag en nemen je social media marketing over. Neem contact met ons op en we helpen je verder!

Je sociale media door ons laten beheren?

Of heb je graag nog meer informatie? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.