Wat is het verschil tussen Meta Business Manager, Business Suite en Studio Voor Makers?

Meta Business Manager, Meta Business Suite, Studio voor makers, ken jij het verschil tussen deze drie niet? Geen probleem, wij leggen het voor je uit. Want alledrie de tools zijn handig voor jouw bedrijf.

Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp veranderde van naam naar Meta. We praten daarom niet meer over Facebook Business Suite en Facebook Business Manager, maar voortaan over Meta Business Suite en Business Manager.


Facebook

Meta Business Manager

Business Manager is bedoeld om adverteerders te helpen. Het is een verzamelplaats waar je al je pagina’s, advertentieaccounts, domeinen en betalingsgegevens terugvindt.
Op deze plaats kun je jouw Facebookpagina en Instagrampagina toevoegen en claimen. Belangrijk: Business Manager is niet ontworpen om berichten te maken en plaatsen.

Een interessante functie is dat je een andere bedrijfsmanager kunt toevoegen als partner. Zo is Robarov altijd partner op de pagina’s van onze klanten. Op deze manier kunnen wij advertenties maken en de pagina’s beheren zonder dat we eigenaars moeten zijn van die pagina.

Naast een partner toe te voegen, kan je ook individuele personen toevoegen. Deze kan je een bepaalde rol geven zoals beheerder of werknemer.

Meta Business Manager gebruik je als:

  • je meerdere pagina’s beheert.

  • je samenwerkt met een partner(s).

  • je verschillende advertenties uitvoert.

Facebookbedrijfsmanager

Meta Business Suite

Business Suite is als kleine zusje van Business Manager in het leven geroepen om op een snelle manier je Facebook en Instagram pagina te beheren. Je kan hier dus ook je Instagram account koppelen aan Facebook. Business Suite helpt je om organisch te groeien.

Krijg je veel berichten op je verschillende kanalen? De chatfuncties van zowel Facebook als Instagram komen hier samen op 1 plaats. Hierdoor moet je de apps niet afzonderlijk openen om berichten te beantwoorden. Sinds kort kan je hier ook je WhatsApp bedrijfsaccount toevoegen.

Het leuke aan de tool is dat je tegelijk je berichten en stories voor Facebook en Instagram kunt maken en inplannen. Stories inplannen is nog beperkt. Zo kan je maar weinig stickers, gifs en andere functies gebruiken. Onze voorkeur is daarom nog steeds om je story te maken in de app zelf.

Meta Business Suite gebruik je

  • om je meldingen te beheren: alle notificaties van zowel Facebook als Instagram komen samen op 1 plaats.

  • om je chats te beheren: beantwoord je bezoekers van al je kanalen op 1 plaats.

  • om je posts te maken en in te plannen.

  • om je statistieken te bekijken: hoeveel reacties, shares, likes…krijg je op je posts?

Meta Business Suite 1


Studio voor makers

Studio voor makers is oorspronkelijk ontworpen om gemakkelijk video’s te creëren op het platform. Toch kan je veel meer met Studio Voor Makers. Net als met de Business Suite kan je hier ook berichten maken en inplannen voor Facebook en Instagram. Een belangrijk verschil met Business Suite is dat je deze berichten niet samen kunt inplannen.

Studio voor makers gebruik je:

  • om snel berichten te maken en in te plannen.

  • om statistieken te bekijken.

  • om berichten te testen: zo weet je wat werkt bij jouw volgers.

Studio voor makers 1


Welke tool gebruik ik nu?

Elke tool heeft interessante functies die je bij de andere dan weer niet vindt. Wij gebruiken zelf voornamelijk Meta Business Manager en Business Suite. Dit omdat we de sociale media beheren voor meerdere bedrijven en ook regelmatig advertenties voor hen opzetten. Daarnaast geven deze twee tools het beste overzicht van onze pagina’s en die van onze klanten.

Test ze allemaal eens uit en oordeel zelf welke voor jou het beste werkt.

Je sociale media door ons laten beheren?

Of heb je graag nog meer informatie? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.