In een vorig artikel vertelden we je al waarom het belangrijk is om als ondernemer te investeren in een website. En sinds de coronacrisis is het alleen maar duidelijker: een website of webshop is écht onmisbaar geworden. Daarom heeft de Vlaamse Overheid beslist om ondernemers te ondersteunen met een investeringsaftrek.


Robarov Investeringsaftrek blog

Investeringsaftrek

De investeringsaftrek is een fiscaal voordeel waarbij ondernemers een bepaald percentage kunnen aftrekken van hun belastbare winst. Dit voordeel is er voor ondernemers die nieuwe activiteiten willen oprichten of hun huidige uitbreiden. Een nieuwe website of webshop, of het vernieuwen ervan valt hier ook onder.

25% belastingvoordeel

Doe je tussen 2020 en 2022 een digitale investering, dan krijg je tot 25% fiscaal voordeel.

Deze verhoogde aftrek heeft betrekking op de digitale vaste activa die dienen voor de integratie en de exploitatie van digitale betalings- en factureringssystemen en de systemen die dienen voor de beveiliging van informatie- en communicatietechnologie.

Ook de investering in een witte kassa of in een webshop voor e-commerce komen in aanmerking voor het fiscaal voordeel.

Voor wie is dit belastingvoordeel?

Eenmanszaken, vrije beroepen en kleine vennootschappen hebben recht op de investeringsaftrek. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Je hebt maximaal 50 werknemers in dienst
  • De jaaromzet is niet hoger dan 9 miljoen euro
  • Je balanstotaal is maximum 4,5 miljoen euro

Hoe vraag je de investeringsaftrek aan?

Het belastingvoordeel vraag je aan via een formulier dat je bij je aangifte bij de belastingen indient. Op de website van Vlaio vind je hier meer informatie over. Wellicht kan je boekhouder hier ook mee helpen.

Jouw website of webshop bij Robarov

Een doordachte website of webshop helemaal op maat van jouw onderneming? Yes please! Wij bouwen of versterken jouw online visitekaartje met een straf design en sterke teksten.

Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek, we helpen je graag verder.